Πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ: Η Κίνα στέκεται σταθερά ενάντια στην πυροδότηση εντάσεων στην Ουκρανία

σημαία των ηπα και σημαία της κίνας

Η Κίνα απορρίπτει όλα τα μέτρα που στοχεύουν στην πυροδότηση εντάσεων σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε στο TASS ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό που παρέχει η Κίνα στην Ουκρανία είναι οι απαραίτητες ανθρωπιστικές προμήθειες, όπως τρόφιμα, βρεφικές τροφές, υπνόσακοι, παπλώματα και αδιάβροχα. Αντίθετα, αυτά που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι θανατηφόρα όπλα».

“Η Κίνα υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που ευνοούν την χαλάρωση της κατάστασης και την πολιτική διευθέτηση. Και η Κίνα αντιτίθεται σε ενέργειες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά που μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση και να είναι αντιπαραγωγικές για την πολιτική επίλυση”, συνέχισε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Liu Pengyu, το Πεκίνο τάσσεται υπέρ της προώθησης των διαπραγματεύσεων και τηρεί εποικοδομητική στάση όσον αφορά την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Υπάρχουν πολύπλοκα ιστορικά πλεονεκτήματα για το ζήτημα της Ουκρανίας», είπε. «Η Κίνα λαμβάνει ανεξάρτητα τις αποφάσεις της και εκθέτει τις θέσεις της με αντικειμενική και δίκαιη στάση που βασίζεται στην αξία του ίδιου του ζητήματος».

«Η Κίνα δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά έχει δεσμευτεί να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επιδίωξη ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης. Η δίκαιη θέση και οι εποικοδομητικές προσπάθειές μας, τις οποίες παραδέχονται όλοι, έχουν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα του τεράστιου αναπτυσσόμενου κόσμου», πρόσθεσε ο Liu Pengyu.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...