Πρέβεζα: Δύο εργαζόμενοι νεκροί και ένας τραυματίας από έκρηξη σε ιχθυοτροφείο

Δύο νεκροί εργαζόμενοι και ένας ακόμα τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας, στην Πρέβεζα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που δούλευαν για χρόνια στην επιχείρηση με παροχή υπηρεσίας, πραγματοποιούσαν εργασίες σε δεξαμενή με ηλεκτροκόλληση όταν προκλήθηκε έκρηξη λόγω ύπαρξης πολυαιθυλένιου στο χώρο. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους ένας 41χρονος, πατέρας τριών παιδιών από την Πρέβεζα και ένας 49χρονος από την Αλβανία, πατέρας δύο παιδιών. 

Ο τραυματίας εργάτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού πρώτα διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου και όπως έγινε γνωστό, δεν κινδυνεύει η ζωή του. 

Στο σημείο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και ο Γιώργος Αλιφτήρας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Άρτας που ανέδειξαν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως το τραγικό συμβάν συνέβη με τους εργαζόμενους να έχουν κληθεί να εργαστούν Κυριακή.  

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης καθώς και του εξωτερικού συνεργείου που πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκόλλησης με το τραγικό αποτέλεσμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...