Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση αναφορικά με την άνευ διαβουλεύσεως χορήγηση βαθμών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την επιχειρησιακή αξιοποίηση των νέων μέσων που αποκτά το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Πηγή: Eurokonissi

“Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σήμερα, επίσημη δημόσια ανακοίνωση τοπικής Ένωσης της ΠΟΕΠΛΣ, η οποία πέραν των αιτημάτων της προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των τοπικών ορίων της για άλλη μια φορά, προσπαθεί να προκαταβάλει διαβουλεύσεις και το αποτέλεσμα αυτών, παραγκωνίζοντας την ΠΕΑΛΣ και κυρίως την Ομοσπονδία που ανήκουν, θέτοντας ένα ζήτημα που αφορά όλους τους Αξιωματικούς Λ.Σ., όλων των κατηγοριών προέλευσης, καταθέτοντας υπόμνημα στον Υπουργό Ναυτιλίας, ελαφρά τη καρδία, χωρίς μελέτη, επαρκή επιχειρηματολογία, τυχόν επιπτώσεις στην απρόσκοπτη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση μεταξύ όλων των στελεχών του ΛΣ, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, αναφορικά με την προαγωγή των Αξιωματικών εκ ΔΥΛΣ, Εκτός Οργανικών Θέσεων, στον βαθμό του εν ενεργεία Πλοιάρχου.

Πρόσφατα δε, με την ίδια τακτική της δημοσιότητας, η ίδια Ένωση εγκάλεσε έντεχνα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή επιλογή τους να ενισχυθεί το νότιο Αιγαίο με ένα νέου τύπου παραληφθέν πλωτό επιχειρησιακό μέσο με έδρα άλλο νομό εκτός ορίου συνδικαλιστικής αρμοδιότητας της εν λόγω Ένωσης, που κατά τη γνώμη τους θα αύξανε τις οργανικές θέσεις των τοπικών ορίων υπαγωγής της και κατ΄επέκταση τα εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης.

Παρότι προσπάθησα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες να μεταφέρω τη δυσαρέσκεια μη ενημέρωσής μας ως ΠΕΑΛΣ, σε ζητήματα που αφορούν το σύνολο των Αξιωματικών, δυστυχώς η τοπική Ένωση αποφάσισε με έλλειψη σεβασμού και σοβαρότητας, μετά τον κ. Αρχηγό και τον κ. Υπουργό, να υποκαταστήσει και την ΠΕΑΛΣ, αποφασίζοντας αυτή για εμάς.

Δυστυχώς, κάποιοι δε μπορούν να αντιληφθούν τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει το βαθμολόγιο των στελεχών Λ.Σ. με αρκετές συνέπειες τόσο για εμάς τα στελέχη, όσο και  για το Λ.Σ. αλλά και τον πολίτη, αναγκάζοντάς μας να τραβήξουμε δημόσια κόκκινη γραμμή…”

Ο Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...