Πρόεδρος της ιταλικής Βουλής «φίλος» της Χρυσής Αυγής

Ιταλικό Κοινοβούλιο, Ρώμη
Φώτο Αρχείου / Ιταλικό Κοινοβούλιο, Ρώμη / Πηγή: Francesco Clementi, 2016

Με 222 ψήφους σε σύνολο 400 εξελέγη πρόεδρος της ιταλικής Βουλής ο Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος θεωρείται από τα πιο «ακραία» στελέχη της Λέγκας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει, στην πρώτη κυβέρνηση του Τζ. Κόντε (Πέντε Αστέρια), υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων και αρμόδιος για θέματα που αφορούν τις οικογένειες.

Εχει χαρακτηρίσει την άμβλωση «πρώτη αιτία γυναικοκτονίας στον κόσμο», ενώ αντιτάχθηκε στην ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης και στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Σύμφωνα με ανάρτηση του αρχηγού του «κεντρώου» κόμματος Azione (Δράση) και πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Καλέντα, ο Φοντάνα, το 2016, είχε στείλει ευχετήριο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής.

Μία μέρα πριν, εξάλλου, πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας εκλέχθηκε ο Ινιάτσιο Μπενίτο Λα Ρούσα, συνιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», με φασιστικές οικογενειακές καταβολές. Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του έχουν διατελέσει βουλευτές του φασιστικού κόμματος MSI που ίδρυσαν οι οπαδοί του Μουσολίνι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εχει διατελέσει υπουργός Αμυνας σε κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι και θεωρείται ότι πρωτοστάτησε στη συμμετοχή της Ιταλίας στη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Λιβύη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...