Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας: “Ο μύθος του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας σε ΗΠΑ και ΕΕ κατέρρευσε”

Ριαζάν, Ρωσία
Φώτο Αρχείου / Ριαζάν, Ρωσία / Από Dr Jorgen – Έργο αυτού που το ανεβάζει, Κοινό Κτήμα, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4221179

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Vyacheslav Volodin δήλωσε ότι ο μύθος του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στον οποίο βασίζεται το νομικό σύστημα των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ έχει καταρρεύσει

“Ο μύθος για το απαραβίαστο της ιδιωτικής περιουσίας στο οποίο βασίζεται το νομικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ έχει καταρρεύσει. Περιουσίες, τραπεζικοί λογαριασμοί και προπληρωμένα αγαθά κατασχέθηκαν λόγω εθνικότητας”, δήλωσε ο Βολοντίν στο κανάλι του στο Telegram . “Τίποτα καινούργιο. Μόνο όμορφες ψευδαισθήσεις αντί για το απαραβίαστο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.”

Ο Βολοντίν υπενθύμισε ότι σε μια συνάντηση με επιχειρηματίες πριν από 20 χρόνια ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τους προειδοποίησε για τους κινδύνους με την τοποθέτηση περιουσιακών στοιχείων σε άλλες χώρες.

“Εκείνη την εποχή η Ρωσία δεν είχε να αντιμετωπίσει κυρώσεις. Τα λόγια του Πούτιν αποδείχθηκαν προφητικά. Όσοι προτίμησαν να διατηρήσουν τις περιουσίες και τα οικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία σε αυτές τις χώρες έκαναν ένα μοιραίο λάθος”, είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Volodin ζήτησε να αξιοποιηθεί ο νόμος περί αμνηστίας του κεφαλαίου που ψήφισε την Παρασκευή η Κρατική Δούμα, ο οποίος επιτρέπει την επιστροφή περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία.

«Τα χρήματά σας θα είναι πιο ασφαλή και έτσι θα νιώθετε ήρεμοι», είπε ο Βολοντίν.

Στις 4 Μαρτίου, η Κρατική Δούμα ψήφισε νόμο για την αμνηστία του κεφαλαίου. Το νομοσχέδιο, το οποίο ξεκίνησε η ρωσική κυβέρνηση, παρουσιάστηκε σε ένα πακέτο μέτρων για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων εν μέσω κυρώσεων. Αφορά την οικειοθελή δήλωση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών, τις νόμιμες εγγυήσεις κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων καθώς και την προστασία των περιουσιακών τους συμφερόντων. Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μεταξύ 14 Μαρτίου 2002 και 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...