Με αναφορές για την Ελλάδα που είναι «στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων» στην σάπια και πολεμοκάπηλη ΕΕ που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους λαούς ξεκίνησε την παρέμβαση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, σε μια μέρα που όπως είπε πριν 46 χρόνια «ταύτισε το πεπρωμένο μας με την Ευρώπη» (σ.σ. υπογραφή στο Ζάππειο, της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ).
Για τους δασμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που καλούνται να ματώσουν οι λαοί, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και η ελληνική κυβέρνηση μπλέκει τη χώρα με τα μπούνια για την υπεράσπιση ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων ισχυρίστηκε πως «συνεδριάζουμε εν μέσω πυκνών διεθνών εξελίξεων καθώς παρά την εσωτερική πολιτική σταθερότητα, οι παγκόσμιες αναταράξεις συνεχίζονται. Η οικονομία μας παραμένει μια από τις πιο δυναμικές αλλά οι εμπορικές αναταράξεις συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα όπως η ακρίβεια».
Αναφέρθηκε στην θέληση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών πολιτικών, να εντείνει την καταστολή απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώνουν από τις χώρες τους οι πολέμους τους και η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Έτσι για όσους κατατρεγμένους γλιτώνουν από τον θάνατο στο βυθό της Μεσογείου και δεν έρχεται στην Ελλάδα μέσω των δουλεμπορικών συμφωνιών που κάνει η κυβέρνηση για λογαριασμό κοινωνικών παρασίτων είπε πως «θέλουμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον μηχανισμό επιστροφών. Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει στην αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Έχουμε περάσει σε μια αντίληψη της Ευρώπης ότι το ζήτημα είναι η εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να συνοδεύεται από μια ουσιαστική πολιτική επιστροφών».
Για την ακρίβεια που μαστίζει το λαϊκό εισόδημα ως αποτέλεσμα του τα «πάντα πουλιούνται και αγοράζονται» για το κέρδος των εμποροβιομηχάνων εν μέσω πολέμων «κάθε τύπου» απογείωσε την κοροϊδία λέγοντας ότι «προσθέτουμε άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα μας, την εθνική αρχή που θα αναλάβει την εποπτεία της αγοράς στα πρότυπα της Σουηδίας. Είναι μια αρχή που θα λειτουργεί παράλληλα με την Αρχή Ανταγωνισμού, θα στελεχώνεται από στελέχη του συνηγόρου του καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ. Θα έχει την ευθύνη των ελέγχων, των καταγγελιών, των εξωδικαστικών συμβιβασμών. Παράλληλα θα υπάρχει σε λίγο ειδική εφαρμογή στα κινητά για να ενημερώνουν οι πολίτες αμέσως τους ελεγκτές».
Κατά τα άλλα αναφέρθηκε και στα ζητήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλαδή της δυσωδίας της ίδιας της ΚΑΠ της ΕΕ και των κανόνων χορήγησης των αγροτικών επιδοτήσεων, που βρίσκονται στην ευθύνη ενός οργανισμού κατ’ εικόνα και ομοίωση των κυβερνήσεων διαχρονικά, υποχείριου των διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων. Είπε συγκεκριμένα ότι «ξέρουμε ότι σε αυτόν τον δρόμο δεν θα λείπουν οι δυσκολίες, έχω ζητήσει από τον υπ. Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης μια σύντομη ενημέρωση για τη σημαντική απόφαση κατάργησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και την απορρόφηση των δράσεών του από την ΑΑΔΕ. Όταν ένας γόρδιος δεσμός επιμόνως δεν μπορεί να λυθεί, κόβεται. Πήραμε μια απόφαση για αποκατάσταση της διαφάνειας στις αγροτικές ενισχύσεις».
Πηγή: 902.gr