Προκλητική και απαράδεκτη νέα αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς

Τελετή ορκωμοσίας και απονομή των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.
Τελετή ορκωμοσίας και απονομή των ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 / EUROKINISSI

Ερώτηση με θέμα την προκλητική και απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης, για την εκ νέου αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς, κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί με έγγραφό του την απόφασή του να προχωρήσει από την 1η Ιουλίου 2022 σε εκ νέου αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφό της αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα και θεωρεί ότι η επικείμενη επιβάρυνση των στρατιωτικών, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, για την αγορά φαρμάκων θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση τις οικογένειες των στρατιωτικών.

Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα για Νατοϊκούς σκοπούς. Όταν όμως πρόκειται για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει με ερωτήσεις προς την κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς στη Θεσσαλονίκη, όπως πρόσφατα με την κατάθεση της ερώτησης 5832/ 16 Ιούνη 2022, όπου η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το προκλητικό, απαράδεκτο και συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της μη πληρωμής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Στρατού Ξηράς;»

Δείτε ακόμα...