Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου – Αθήνα 1/10/2020

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου έχει δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών που συνεχίζουν τον αγώνα που ξεκίνησαν για σχολεία ασφαλή, καθαρά, για τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Στο πλευρό τους οι φοιτητές που με το πανό τους απαιτούν να ανοίξουν άμεσα και με ασφάλεια οι σχολές τους, αλλά και οι γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης

Αποφασιστική απάντηση ότι δεν τρομοκρατούνται και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα δίνουν αυτή την ώρα οι μαθητές της Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Στο πλευρό τους έχουν φοιτητικούς συλλόγους της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικούς που σημειώνουν πως ο αγώνας των μαθητών είναι και δικός τους αγώνας.

Δείτε ακόμα...