Προς ολικό lockdown στην Αττική από αύριο

Στιγμιότυπο απ' το lockdown στην Αθήνα - Γυναίκα που φοράει μάσκα περπατάει στους δρόμους της Αθήνας
Στιγμιότυπο απ’ το lockdown στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Την εφαρμογή ολικού lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Φλεβάρη, εισηγείται στον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως. 

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για εισήγηση προς τον πρωθυπουργό και όχι για απόφαση. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει η κυβέρνηση σταθμίζοντας την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας,  το οποίο παραμένει δραματικά υποστελεχωμένο, ένα χρόνο σχεδόν μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται αργότερα σήμερα να προβεί σε διάγγελμα σχετικά με το lockdown στην Αττική.

Με βάση την εισήγηση από την Τετάρτη 10 μέχρι και τις 21 Φλεβάρη κλείνουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με  με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά. Σημειώνεται ότι για την Θεσσαλονίκη αλλά και την Πάτρα, τα μέτρα θα συζητηθούν την Τετάρτη.

Στην έκτακτη σύσκεψη νωρίτερα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι η πρότασή του είναι να εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική lockdown τύπου Μαρτίου.

Στις 19.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...