Προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων το νέο Αθλητικό νομοσχέδιο

Για ένα ακόμη σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον αθλητισμό που όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα του αθλητισμού αλλά ως βασικό στόχο έχει την καλύτερη προστασία του προϊόντος του αθλητισμού-εμπόρευμα μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης στην τοποθέτηση του σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για το 7ο αθλητικό νομοσχέδιο που φέρνει το υφυπουργείο Αθλητισμού με τίτλο «Θωράκιση θεσμικού πλαισίου αθλητισμού, εξορθολογισμός της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

Σχολιάζοντας το νέο σχέδιο νόμου ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε πως περιλαμβάνει πλήθος ανάκατων διατάξεων παλαιότερων νόμων, τις οποίες αλλάζει η κυβέρνηση ή τις προσαρμόζει στις ανάγκες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω αποκλεισμό του λαού και της νεολαίας από το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν σωματικής άσκησης και φυσικής αγωγής. Σημείωσε πως αυτό έρχεται ως συνέχεια των όσων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα με την εξυπηρέτηση των εκάστοτε σκοπιμοτήτων για τον ασφυκτικό έλεγχο αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, τη συμπίεση έως συρρίκνωση των κρατικών επιχορηγήσεων σε ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία και μάλιστα, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του αθλητικού μητρώου, στα πλαίσια του …νόμου και της τάξης.

Για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου είπε πως φανερώνουν ξεκάθαρα την έχθρα της κυβέρνησης απέναντι στον λαϊκό αθλητισμό, καθώς και την επιχειρούμενη προσπάθεια παράδοσης του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ανοίγοντας ευθέως τον δρόμο για την λειτουργία των αθλητικών σωματείων ως επιχειρήσεις και εντείνοντας την επίθεση της κυβέρνησης στον αθλητικό κόσμο που συμμετέχει εθελοντικά στις διοικήσεις των σωματείων και των ομοσπονδιών, ενώ ακόμα και για τις χρηματοδοτήσεις στις ομοσπονδίες, θα αποφασίζει ο ίδιος ο υπουργός με δικά του κριτήρια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...