Προσφυγικό: Η τεταμένη κατάσταση επεκτείνεται και στα νησιά

έβρος

Παρά την δήλωση του Τούρκου Προέδρου που, όπως λέει, “δεν χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για πολιτικό εκβιασμό” υπάρχει ανησυχία στα επιτελεία της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας.

Το στήσιμο καταυλισμών μεταναστών στην τούρκικη πλευρά των συνόρων, και μάλιστα με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών δείχνει τις προθέσεις της Τουρκίας στην διαχείριση του προβλήματος.

Η στάση της Τουρκίας ένα πράγμα δείχνει, ότι σκοπεύει να συντηρήσει την κατάσταση κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα επιχειρεί να εκβιάζει ΕΕ και ΗΠΑ για τη στάση τους στο μέτωπο της Συρίας. Ήδη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως είναι πρόθυμες να βοήθησουν με στραιωτικά μέσα τη “σύμμαχο Τουρκία”.

Στα πλαίσια αυτών των καταστάσεων η κυβέρνηση ενισχύει με ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού την παρουσία στα νησιά και τα σύνορα.

Ενώ για το ζήτημα για το που θα πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε για το αν θα μεταφερθούν σε ακατοίκητα νησιά απάντησε «δεν αποκλείουμε τίποτα».

Με πληροφορίες από: [Η Καθημερινή,Τα Νέα]

Δείτε ακόμα...