Προσηλωμένοι στη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μια απέραντη φυλακή ψυχών ελληνική κυβέρνηση και ΕΕ

Φώτο Αρχείου / ΚΥΤ Σάμου / Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιο για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με την Επιτρόπου της ΕΕ Ι. Γιόχανσον το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Ι. Γιόχανσον σε Λέσβο και Σάμο, οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν την προσήλωση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μια απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ.

Οι νέες υπερδομές, που σχεδιάζονται και συνοδεύονται από πακτωλό χρηματοδοτήσεων -όπως και αν ονομαστούν- προορίζονται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να διαιωνίσουν τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των Κανονισμών της ΕΕ και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που με συνέπεια υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο αγώνας των νησιωτών, μαζί με την αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, με την απομόνωση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ και της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας το αντιδραστικό Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που επιδιώκει να επικυρώσει η ΕΕ εν μέσω των εντεινόμενων ανταγωνισμών που εργαλειοποιούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό».

Δείτε ακόμα...