«Προθέρμανση» για παγκόσμια σύγκρουση ο πόλεμος στην Ουκρανία λέει ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απλώς μία πρόγευση της ακόμα μεγαλύτερης παγκόσμιας σύγκρουσης που πρόκειται να δούμε στο εγγύς μέλλον, υποστήριξε ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (Stratcom), ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο ετήσιο συμπόσιο της ένωσης «Naval Submarine League», ο Αμερικανός ναύαρχος είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η μεγαλύτερη σύγκρουση που θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ και ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για μια παγκόσμια σύγκρουση με την Κίνα.

«Η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση», είπε ο Ρίτσαρντ και πρόσθεσε ότι «η μεγαλύτερη έρχεται. Και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό». «Πρέπει να κάνουμε κάποια γρήγορη, θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζουμε την άμυνα αυτού του έθνους», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Stratcom, οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια προσεχή παγκόσμια σύγκρουση με την Κίνα.

«Καθώς αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας κατά της Κίνας, το πλοίο βυθίζεται αργά. Βυθίζεται αργά, αλλά βυθίζεται, καθώς ουσιαστικά αυξάνουν την ικανότητά τους στο πεδίο πιο γρήγορα από εμάς», είπε ο Ρίτσαρντς. «Καθώς αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το επιχειρησιακό μας σχέδιο ή πόσο καλοί είναι οι διοικητές μας ή πόσο καλά είναι τα άλογά μας – όλα αυτά δεν τα έχουμε αρκετά. Και αυτό είναι ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...