Πρωτότυπη διαμαρτυρία ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την «ΤΙΤΑΝ»

κινητοποιηση καυση σκουπιδιών Θεσσαλονικη

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης προχώρησαν μέλη της Πρωτοβουλίας των 120 συλλόγων και φορέων που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF/SRF. Η συμβολική δράση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με φόντο το Λευκό Πύργο με στόχο να σταματήσει η νέα προσπάθεια αδειοδότησης της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ» .

Όπως είπαν οι διοργανωτές, το πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ» δεν είναι τοπικό αλλά αφορά όλο το λαό της Θεσσαλονίκης. Για το πρόβλημα αυτό έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που προωθούν την καρκινογόνα καύση για να εξασφαλίσουν άλλο ένα εργαλείο κερδοφορίας και θωράκισης της ανταγωνιστικότητας στα χέρια των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κερδοφόρο πεδίο των «πράσινων επενδύσεων».

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας, αλλά και περαστικοί χόρεψαν ZUMBA υπό την καθοδήγηση γυμνάστριας της Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να αναδείξουν ότι δεν αρκεί μόνο η ατομική προσπάθεια για καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι αναγκαίο και το καθαρό περιβάλλον χωρίς ρύπους, επικίνδυνα μικροσωματίδια, διοξίνες, φουράνια.

Δείτε ακόμα...