Πρωτοβουλίες πυρόπληκτων στην Αχαΐα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Δήμο Ερύμανθου μία από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας - 2/8/21

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες με αυτές της Ηλείας εξελίσσονται και στην Αχαΐα. Πρόσφατα συγκροτήθηκε επιτροπή προστασίας του δασικού πλούτου στο νομό, από τυχόν νέες πυρκαγιές, αλλά και για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων αποζημίωσης για όσες λαϊκές οικογένειες χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» και Ερυμάνθου (μετά από σύσκεψη στη Δαφνούλα), προκειμένου να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να δοθεί ώθηση στις επόμενες δράσεις και διεκδικήσεις τους.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στα τέλη Ιούλη – αρχές Αυγούστου, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Κάτοικοι χωριών στην Αιγιάλεια (όπως στην Κουνινά και στη Ζήρια) και στον Ερύμανθο (όπως στο Ισωμα, τη Χαλανδρίτσα και τη Δροσιά) είχαν ήδη προχωρήσει σε συγκρότηση ομάδων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με συμβολή των Αγροτικών Συλλόγων στις περιοχές τους.

Στην προσπάθειά τους αυτή διαθέτουν τα μηχανήματά τους (π.χ. τρακτέρ, βυτία ραντίσματος, αγροτικά οχήματα), αφού αρκετοί είναι αγρότες, είχαν απώλειες από τις φωτιές και προσπαθούν με ό,τι μέσα έχει ο καθένας να μην ζήσουν ξανά παρόμοιες καταστάσεις. Ταυτόχρονα, διεκδικούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς, όπως σημειώνουν, «ό,τι δεν κατέστρεψαν οι φωτιές, κινδυνεύουν να το “πνίξουν” οι βροχές».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...