Πρόβες Πολέμου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία “POSEIDON’S RAGE 22”

"POSEIDON'S RAGE 22"
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Για μια ακόμα φορά το ΓΕΕΘΑ συντονίζει, σχεδιάζει και οργανώνει διακλαδικές συνεκπαιδεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, από την Δευτέρα 11 έως και την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το ότι όλες αυτές οι ασκήσεις είναι επικίνδυνες και εμπλέκουν τις ΕΔ της πατρίδας μας και εκτενέστερα τον Ελληνικό λαό, αποδεικνύεται και από τα σενάρια των ασκήσεων, σενάρια “κλιμακούμενης έντασης και πολυπλοκότητας σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής” όπως παρακάτω:

Πτήσεις εξοικείωσης.. Πτήσεις βασικών αμυντικών ελιγμών.. Εκπαίδευση μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.. Εναέρια μάχη.. Ναυτιλία χαμηλού ύψους με εικονικές προβολές στόχων επιφανείας.. Αεροπορική υποστήριξη με τερματική καθοδήγηση πυρών (joint Tactical Air Controler- JTAC).. Προσβολή- υποστήριξη ναυτικών δυνάμεων.. Πυρά στο πεδίο βολής Καράβια.

Στη συνεκπαίδευση θα συμμετάσχουν από την Ελλάδα Μαχητικά Αεροσκάφη, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και στοιχεία JTAC της διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από τις ΗΠΑ 10 F- 35 και 14 F- 15 που έχουν μετασταθμεύσει  στην 115 ΠΜ στη Σούδα με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Σημειώνεται ότι κατά την POSEIDON’S RAGE 22 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά:. Συνδυαστική ανάπτυξη επιχειρησιακής εκπαίδευσης αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς..Ανάπτυξη ολόκληρης Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών σε άλλη βάση.. Εκτέλεση εκπαιδευτικών πυρών από μαχητικά αεροσκάφη F- 35 στην περιοχή ευθύνης της USECOM (US Europoean Command). 

Απ’ όλα αυτά τα σενάρια και τις πρόβες πολέμου, αυτή τη δύσκολη εποχή που διεξάγεται πόλεμος στην γειτονιά μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τον λαό της πατρίδας μας, πρέπει να μείνουν μακριά,  να τα απαξιώσουν και να τα καταδικάσουν!

Δείτε ακόμα...