Ψήφισμα Συνδικάτων για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων

Διαδήλωση ΠΑΜΕ
Φωτό Αρχείου / Από παλαιότερη διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων από όλη την Ελλάδα εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζόμενων και του λαού.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα #menoume_dynatoi, δεκάδες συνδικάτα εργαζομένων καταγγέλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία ότι βρήκαν ευκαιρία μαζί με τις απαγορεύσεις να ματώσουν και τους εργαζόμενους. Εν μέσω πανδημίας στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απόμεινει.

Όπως αποκαλύπτεται από τα συνδικάτα, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες. Η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής. Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα καλούν τους εργαζόμενους να γραφτούν στα συνδικάτα. Να προστατευτούν από την εργοδοτική ασυδοσία. Να στείλουν καταγγελίες με όλα τα σύγχρονα μέσα. Τα εργατικά δικαιώματά δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Ολόκληρο το ψήφισμα εδώ

Δείτε ακόμα...