Πυγμαχία: Σε εξέλιξη η έρευνα για τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου αθλητή

«Έχασε» τη «μάχη» με τη ζωή ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον πρόσφατο θάνατο του 16χρονου αθλητή της πυγμαχίας και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα 2/1 στη ΜΕΘ του «Τζάνειου» έπειτα από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο, όπου διεξάγονταν αγώνες σπάρινγκ (φιλικοί) στις 16/12.

Σήμερα άλλοι 4 πυγμάχοι, που ήταν στο γυμναστήριο όταν ο νεαρός πρωταθλητής κατέρρευσε, αναμένεται να καταθέσουν στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας έκαναν λόγο για σοβαρή εγκεφαλική κάκωση του 16χρονου πυγμάχου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το χρονικό διάστημα που μπορεί να προήλθαν αυτά. Σημειωτέον, ως αρχική αιτία του τραυματισμού φερόταν η πτώση του αθλητή μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου όπου είχε μεταβεί, καθώς δεν αισθανόταν καλά. Ωστόσο οι έρευνες των αρχών πλέον έχουν διευρυνθεί και στους αγώνες που έδωσε πριν απ’ αυτό το περιστατικό ο Β. Τόπαλος, και πιο συγκεκριμένα στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν (ποιοι ήταν αντίπαλοι και σε ποιο αγωνιστικό επίπεδο ήταν, αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αν υπήρχε γιατρός κ.λπ.).

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου κλήθηκε από τις αρχές για συμπληρωματική κατάθεση τη βδομάδα που πέρασε. Την ίδια στιγμή, από δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Αρτούρ Μικαελιάν στα ΜΜΕ φαίνεται ότι είχε ζητήσει τόσο από τον 16χρονο όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας πάλης που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων να ρίξουν ρυθμούς μετά απ’ αυτό και να μη συμμετάσχουν σε κανενός είδους αγώνες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...