Πύρινα μέτωπα: Προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο και την υδροδότηση

Πυρκαγιά στην Αττική
Πυρκαγιά στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στις περιοχές που οι πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφικό έργο, ενώ δεν αποκλείεται αν υπάρξουν  εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και σήμερα Σάββατο στην αττική.

Στην Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει σε ανακοίνωση  πως «είναι σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσει εκ περιτροπής διακοπές σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ». Σοβαρά ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση την Παρασκευή στην Αττική όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες  και Αγιο Στέφανο.

Σε Ανατολική Μάνη,  Ηλεία, Μεσσηνία σε πάρα πολλά χωριά υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όπως επίσης και στην Φωκίδα.

Παραμένουν τα προβλήματα, όμως, και στην υδροδότηση της Αττικής καθώς ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο από τις πυρκαγιές. 

Η ΕΥΔΑΠ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα έγινε μερική αποκατάσταση της υδροδότησης στην πλειοψηφία των βορείων προαστίων της Βόρειας Αττικής. 

Ωστόσο, χωρίς νερό παραμένουν Αγιος Στέφανος, Πολυδένδρι και άλλες με μεγάλο υψόμετρο, περιοχές δηλαδή όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ακόμα και στις περιοχές, όπου επανήλθε το νερό, η ΕΥΔΑΠ συστήνει “κατανάλωση με σύνεση” καθώς έχουν τεθεί σε λειτουργία εφεδρικά συστήματα τροφοδότησης, των οποίων η αντοχή φαίνεται να είναι αμφίβολη. 

Δείτε ακόμα...