Πυρηνικά

Την ώρα που ΝΑΤΟ και Ρωσία εκτοξεύουν απειλές για χρήση πυρηνικών, σύμφωνα με το περιοδικό «Politico» οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σε κλειστή σύσκεψη του ΝΑΤΟ ότι θα επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας εκσυγχρονισμένης έκδοσης των πυρηνικών B61 και B61-12, με τα νέα όπλα να φτάνουν στις ευρωπαϊκές βάσεις τον Δεκέμβρη, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Σχολιάζοντας, οι Ρώσοι στρατιωτικοί λένε ότι στο μικροσκόπιό τους βρίσκονται γι’ αυτόν τον λόγο και τα αμερικανικά F-35, που μπορούν να κουβαλήσουν τέτοιου είδους όπλα. Η είδηση δεν μπορεί παρά να γεννά ανησυχία: Ο Άραξος είναι σε ετοιμότητα να υποδεχτεί ξανά πυρηνικά, ενώ μόνο ερωτήματα προκαλεί η παρουσία εκατοντάδων ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα, από τους οποίους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάποιοι είναι επιφορτισμένοι με το πυρηνικό «έργο» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Την ίδια ώρα η Σούδα φιλοξενεί όλο και πιο συχνά F-35, αντίστοιχες εργασίες γίνονται στη Λάρισα με βάση την κατάπτυστη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ συνεχείς είναι οι συνεκπαιδεύσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται και η κυβέρνηση με τα άλλα αστικά κόμματα αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες, εμπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τον λαό στα δολοφονικά – πυρηνικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...