Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις πολεμικής βιομηχανίας στο Βερολίνο: Προειδοποιήσεις για επικίνδυνα τοξικά αέρια

Πηγή: Associated Press

Νεότερες πληροφορίες που αφορούν την επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις πολεμικής βιομηχανίας στο Βερολίνο επιβεβαιώνουν πως υπάρχει κίνδυνος από τοξικά αέρια καπνού, ενώ έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής, που προειδοποιούν για «ακραίο κίνδυνο» λόγω των παραπάνω. 

Πέρα από τα σχολεία της περιοχής, εκκενώθηκε και το πανεπιστήμιο «FU Freie Universitat» που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων, που αποτελούνται από 4 ορόφους, έχουν ήδη καταρρεύσει. Η πυροσβεστική, εδώ και αρκετή ώρα, έχει ενημερώσει πως οι προσπάθειες κατάσβεσης θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ. Αναφορές κάνουν λόγω ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν λειτούργησαν και τα συστήματα πυρόσβεσης στο εργοστάσιο. 

Τέλος, σημειώνουμε πως επιπλέον δημοσιεύματα και στον γερμανικό τύπο αναφέρουν πως το κτήριο που έπιασε φωτιά είναι του ομίλου «Diehl». Ο συγκεκριμένος όμιλος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει παραδώσει στην Ουκρανία τρία συστήματα πυραυλικής-αεράμυνας του μοντέλου «IRIS-T» με την έγκριση της γερμανικής Bundestag. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...