Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικού drone

(Φωτό αρχείου) – Πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμου στο Βέλγκοροντ στη Ρωσία

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στο διυλιστήριο Rosneft στη ρωσική πόλη Ριαζάν, μετά από μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drone στη διάρκεια της νύχτας.

H πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από συντρίμμια ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) που αναχαιτίσθηκε και έπεσε σε δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Αυτό ανέφεραν ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης στην πλατφόρμα Τέλεγκραμ, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισαν τουλάχιστον 49 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες Κουρσκ, Μπριανσκ, Μπέλγκοροντ, καθώς και στην κατεχόμενη Κριμαία.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην ίδια τοποθεσία εξαιτίας επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε βίντεο που έχουν ανέβει στο Χ φαίνονται αρκετές πυρκαγιές και καπνός ανεβαίνει από την πόλη της δυτικής Ρωσίας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το διυλιστήριο στην πόλη Ριάζάν, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, είναι μία από τις βασικές εγκαταστάσεις στη ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία. Τις τελευταίες ημέρες, το Κίεβο έχει βάλει στο στόχαστρο τις ρωσικές υποδομές ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται σε δεξαμενές, αεροσκάφη, πλοία και άλλο εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...