Πυρκαγιά στη Γορτυνία: Ο λαός της Αρκαδίας στον αγώνα για να σωθούν τα χωριά και το Μαίναλο

Χάρτης δορυφορικός με την περιοχή της Γορτυνίας που απειλείται από τις πυρκαγιές 10/8/21
Χάρτης δορυφορικός με την περιοχή της Γορτυνίας που απειλείται από τις πυρκαγιές 10/8/21 / Πηγή: Google maps

Να διατεθούν άμεσα όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα ζητά η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στη Γορτυνία. Κάνει έκκληση όλος ο λαός της Αρκαδίας να οργανώσει τον αγώνα του με όλα τα μέσα που διαθέτει» για να σωθούν τα χωριά και το Μαίναλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η μάχη με τη φωτιά συνεχίζεται και στην Γορτυνία, εκεί όπου κάτοικοι μαζί με τους λίγους πυροσβέστες με αυτοθυσία παλεύουν, για να σώσουν ότι σώζεται.

Η κατάσταση στην περιοχή της Γορτυνίας είναι πολύ επικίνδυνη. Έχει δημιουργηθεί πλέον και νέο μέτωπο που απειλεί χωριά και με κίνδυνο να περάσει στο Μαίναλο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και απαιτεί από την κυβέρνηση, την Περιφερειακή Αρχή, έστω και τώρα, να διαθέσει όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για να τελειώσει επιτέλους η πύρινη κόλαση. Τα υπάρχοντα δεν επαρκούν.

Αν δεν παρθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα θα έχουμε μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, σπίτια, θα κινδυνεύσει και το Μαίναλο.

Καλούμε όλο το λαό της Αρκαδίας να οργανώσει τον αγώνα του με όλα τα μέσα που διαθέτει. Να συγκεντρώσουν αγροτικά οχήματα και μηχανήματα, ομάδες εθελοντών όσο γίνεται περισσότερων για να υπερασπιστούν τα χωριά μας και το Μαίναλο.»

Δείτε ακόμα...