Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν σήμερα το πρωί οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η μάχη συνεχίζεται με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στο δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας επικεντρώθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς στα αρχαία μνημεία.  

Την ίδια στιγμή, δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στα γειτονικά χωριά, όπου η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες.

Επίσης σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λαντζόι και Λιναριά, προκειμένου να είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να γίνει εσπευσμένα απομάκρυνση των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Από την πυρκαγιά στην περιοχή εκκενώθηκαν 13 οικισμοί, ενώ οι φλόγες κατάκαψαν σπίτια στα χωριά Πελόπιο και Καυκανιά. 

Στο μεταξύ, πέντε εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, τη μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο

Κλιμάκιο της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με τους Δημήτρη Αγγελόπουλο, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Χρήστο Γιάνναρο γραμματέα της ΤΕ Ηλείας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία, Πελόπιο, Πλάτανο, Μάγειρα, Πουρνάρι, Κοσκινά, Μιράκα, καλώντας παράλληλα το λαό της Ηλείας να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...