Πυρκαγιές σε Ηλεία – Μεσσηνία – Λακωνία: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος

Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία - Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα
Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία – Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τις ρίψεις νερού, στις πυρκαγιές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Λακωνία που μαίνονται καταστρέφοντας χωριά, οικισμούς, σπίτια, καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε πολλές περιοχές, κάτοικοι και τοπικές αρχές καταγγέλλουν όλες τις προηγούμενες μέρες, την περιοδική και σποραδική συμμετοχή των εναέριων μέσων, παρότι η συμμετοχή τους στο έργο της πυρόσβεσης είναι καίριας σημασίας για την εξέλιξη των πυρκαγιών. 

Ηλεία

Στην Ηλεία, με το ξημέρωμα άρχισαν να πετούν δύο ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Αγγελόπουλο Δημήτρη μέλος του Γρ. Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκε τον οικισμό Λαμπετιού στον Πύργο και το χωρίο Κολύρη. Επίσης αντιπροσωπεία της ΤΕ αποτελούμενη από το Γιάνναρο Χρήστο γραμματέα της Τ.Ε Ηλείας και τον Διονύση Κλάδη μέλος της Επιτρ. Περιοχής Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν τα χωρία Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Λάλα και Πλάτανο.

Περιοδείες έκανε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στα χωριά Καυκανιά, Χελιδόνι, Ηράκλεια, Πουρνάρι και Πελόπιο

Επίσης στην Αρχαία Ολυμπία συγκροτήθηκε ομάδα περιφρούρησης για περιπολίες στην περιοχή για τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία οι επίγειες δυνάμεις είναι 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, που έδωσαν μάχη με τις φλόγες στη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το πρωί ρίψεις νερού κάνει κι ένα ελικόπτερο.

Ανατολική Μάνη Λακωνίας

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί και στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Δείτε ακόμα...