Πυροσβεστική Ακαδημία: Τελετή αποφοίτησης της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών

Πυροσβεστική Ακαδημία: Τελετή αποφοίτησης της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών / 15-03-2022
Πυροσβεστική Ακαδημία: Τελετή αποφοίτησης της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών / 15-03-2022

Παρουσία του Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών, στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κάτω Κηφισιά.

Ο Διοικητής της Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών. Η σύγχρονη κοινωνία στηρίζεται πλήρως στις εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης, η οποία εξελίσσεται διαρκώς ανατρέποντας ταχύτατα τα ισχύοντα δεδομένα. Η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή όλων μας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Από αυτή τη δυναμική της ανανέωσης προκύπτει λοιπόν η ανάγκη της συνεχούς, δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης. Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της σταδιοδρομίας σας, πριν περάσετε στην επόμενη βαθμίδα του ανώτερου αξιωματικού. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις γνώσεις που αποκομίσατε ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Αλλά ταυτόχρονα επιδιώξτε το ίδιο και για τους υφισταμένους σας. Ξεπεράστε τη συνήθεια, το τυπικό και το εθιμικό. Αναζητήστε το νέο, δοκιμάστε το και εφαρμόστε το. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Διοικητής της εν λόγω Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης συνεχάρη τους σπουδαστές για την ευδόκιμη αποφοίτησή τους και τόνισε: «Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις σύγχρονες τακτικές και αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της Σχολής, εκτελώντας παράλληλα και τις λοιπές υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σας εύχομαι υγεία και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην πυροσβεστική σας σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, αφού επέδωσε τα διπλώματα στους σαράντα (40) αποφοιτήσαντες Πυραγούς, απηύθυνε χαιρετισμό με παραινέσεις και κατευθύνσεις για διάφορα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, σήμερα ολοκληρώνετε με επιτυχία τον Κύκλο Σπουδών σας και καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει, τόσο κατά την διάρκεια της φοίτησής σας, όσο και από την ως τώρα επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Φέτος για πρώτη φορά θεσπίστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών με το Νόμο 4662 του 2020, μέσα από την οποία σας δίνονται τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις υψηλές και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, καθιστούν το έργο μας ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο και αξιόλογο! Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον, ώστε να υπηρετήσετε με πίστη και αφοσίωση το καθήκον. Σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σας εξέλιξη».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Ν 4662/2020, στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών εισάγονται και Πυραγοί Γενικών Καθηκόντων, κατά σειρά αρχαιότητας στο βαθμό, για μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση, στο πλαίσιο της Δια Βίου μάθησης.

Σκοπός της Σχολής, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα, από 11 Οκτωβρίου 2021, έως 15 Μαρτίου 2022, ήταν η συμπλήρωση της επαγγελματικής μόρφωσης των κατώτερων αξιωματικών, η ανάλυση και συζήτηση προβλημάτων, που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα με στόχο τη δημιουργία ικανών στελεχών, που θα προάγουν και θα εξελίξουν το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις του Διεθνούς Συστήματος.

Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τα αντίστοιχα μαθήματα και σημαντικό αριθμό διαλέξεων, με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιδιωτών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Πέτρου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρχιπύραρχος Γεώργιος Καρακίτσος, καθώς και άλλοι επιτελείς Αξιωματικοί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...