Πυροσβεστική Ακαδημία: Τελετή απονομής πτυχίων 26ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πυροσβεστική Ακαδημία - Τελετή Αποφοίτησης 95 Επιπυραγών
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστική Ακαδημία – Τελετή Αποφοίτησης 95 Επιπυραγών / Πηγή: Fireservices.gr

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα και στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη, η τελετή απονομής πτυχίων της 26ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία φοίτησαν 95 Επιπυραγοί.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. Αφού αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγο ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά, «…συγχαίρω τους 95 αποφοιτήσαντες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους. Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το διοικητικό, πυροσβεστικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της Ακαδημίας του Σώματος έχει επιδοθεί στην εκπόνηση υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εναρμονισμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες, όπως καθημερινά τις βιώνουμε, στο πλαίσιο των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Ευελπιστώ και εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον». Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι «… οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκομίσθησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας όσο και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, είναι σημαντικές και πλέον τίθενται στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών». Τελειώνοντας ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες τους ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, ο Περιφερειακός Διοικητής Αττικής Αρχιπύραρχος Γεώργιος Παλιούρας, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, ανώτεροι Αξιωματικοί και συγγενείς των αποφοίτων.

Στην αντίστοιχη τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Επιχειρησιακό Συντονιστή με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγο ΠΣ Σπυρίδωνα Βαρσάμη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ανώτεροι Αξιωματικοί και συγγενείς των αποφοίτων.

Πηγή: fireservice.gr

Δείτε ακόμα...