Πυρoσβεστική: Ενισχύονται οι δυνάμεις στις πυρκαγιές στο Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας και στο Κιλελέρ

Πυροσβέστες σε πυρκαγιά
Φωτό αρχείου

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας, στην Αχαΐα, όπου η φωτιά καίει δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Επίσης ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού Κιλελέρ και Σκοτούσας Φαρσάλων.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν  67 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόων τμημάτων, 21 οχήματα της Πυροσβεστικής, 10 υδροφόρα, 10 βοηθητικά, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Επίσης έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς και συνολικά επιχειρούν 52 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, αλλά και στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια του Δήμου Μεγαλόπολης, όπου συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 4 Α/Φ (2 PZL, 2 Αir Tractor) και 3 Ε/Π.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...