Πυροσβεστικό Σώμα: 145 κλήσεις για παροχή βοήθειας στην κακοκαιρία

Πυροσβέστες - Πυροσβεστική - Χιονόπτωση
(Φωτό αρχείου) – Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή, 05-02-2023, έως και τη Δευτέρα 06/02/2023 στις 19:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 145 κλήσεις, κυρίως για απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, για ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικά 78 κλήσεις εκ των οποίων

  • 18 κλήσεις για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία.
  • 26 κοπές δέντρων
  • 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και
  • 30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο

Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει την υποχρεωτικότητα των αντιολισθητικών αλυσίδων και συστήνει τον περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...