Πυροσβεστικό Σώμα: Περισσότερες από 453 κλήσεις σε μία ώρα στην Κρήτη

Σε δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Τόνισε ότι 453 κλήσεις μόνο σε μία ώρα, δέχθηκε η πυροσβεστική και σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση.

Νωρίτερα ο νομός Ηρακλείου αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα ελλείψει βασικών αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας του λαού, που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου που παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές.

ΚΚΕ: Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία σμπαράλιασε το «αφήγημα» περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού

«Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία, η οποία δεν ήρθε απροειδοποίητα και ήδη μετράει ως τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αγνοούμενους, σμπαράλιασε το “αφήγημα” περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για τις καταστροφές από τις σημερινές βροχοπτώσεις.

Όπως επισημαίνει, ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και κρούει ο “κώδωνας” του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται. Παντού, στη Λυγαριά, την Αγία Πελαγία, στο Γάζι, στο Ηράκλειο, στην Αλικαρνασσό υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια, καταστήματα, ρέματα γεμάτα με σκουπίδια και καλάμια, άνθρωποι απροστάτευτοι μέσα σε “λίμνες” και κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Σημειώνει ότι, «οι εκλεγμένοι κομμουνιστές απαίτησαν ο κρατικός μηχανισμός, οι Τοπικές Αρχές, να πάρουν έστω και τώρα όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός με υπουργεία, δήμους, Περιφέρεια και πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τη περίθαλψη και μεταφορά τυχόν άλλων που έχουν τραυματιστεί στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού για τη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών.Να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Άμεσα και όπου συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να διακόπτονται όλες οι μη αναγκαίες δραστηριότητες, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων».

«Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να είναι σε επιφυλακή και να εκφράσουν αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη με κάθε πρόσφορο τρόπο», καταλήγει.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...