RAFALE: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τη ΝΔ

Η συζήτηση στη Βουλή για τη νέα γιγάντια εξοπλιστική αγορά των αεροσκαφών Rafale, που το ΝΑΤΟ επέβαλε, ανέδειξε ότι παρά τις όποιες φραστικές κοκορομαχίες, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχετικά με την πολιτική της Ν.Δ, τα κόμματα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα, όταν πρόκειται για θέματα στρατηγικής σημασίας που έχουν σχέση με τις επιλογές της αστικής τάξης της χώρας σχετικά με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τα εξοπλιστικά προγράμματα .

Την επιχειρηματολογία των αστικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τη ζήλεψαν ακόμη και οι γνήσιοι υποστηρικτές του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ.

Ο ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας Γιώργος ξεκαθάρισε από την αρχή της ομιλίας του ότι: «ότι τα Rafale είναι το εμβόλιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

EUROKINISSI

Στη συνέχεια η ομιλία του αναλώθηκε στη σύγκριση με τη Ν.Δ για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας. Έκανε μάλιστα κριτική για τη στασιμότητα που υπήρξε στις πολεμικές δαπάνες την προηγούμενη δεκαετία λέγοντας: «Προηγήθηκε περίπου μία δεκαετία μίας χωρίς προηγούμενο στασιμότητας στην κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, όχι στους εξοπλισμούς αλλά στην κατάσταση των οπλικών συστημάτων».

Έδωσε τα εύσημα στην πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση: «Εμείς οι ίδιοι εγκαινιάσαμε μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση των F-16».

Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του και πάλι σύγκρινε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της Ν.Δ, δίνοντας εξετάσεις για μια ακόμη φορά, προς την αστική τάξη σαν γνήσιος διαχειριστής καθώς και τις ικανότητες που έχει για την εφαρμογή της πολιτικής της λέγοντας: «Ψηφίζουμε «υπέρ», γιατί δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία».

Στην ίδια ρότα κινήθηκε και ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπου τάχθηκε χωρίς περιστροφές και αυτός υπέρ της αγοράς των Rafale λέγοντας: «Ένα καθαρό «ναι» στην ανάγκη προμήθειας των «Rafale … Κανείς δεν αμφισβητεί, δεν μπορεί να αμφισβητήσει, τη δυναμική του Rafale». Στη συνέχεια μάλιστα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κάνοντας κριτική στη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να προωθήσει έγκαιρα τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν κολλήσει … εισηγήθηκε στη Βουλή τη μείωση του προϋπολογισμού για τις αμυντικές δαπάνες, την οποία ψήφισαν από κοινού η κυβέρνηση της ΝΔ και η Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα υπεραμύνθηκε της αύξησης των πολεμικών δαπανών και των εξοπλιστικών προγραμμάτων τονίζοντας στην ομιλία του: «Το Κίνημα Αλλαγής … με την αύξηση του προϋπολογισμού και την επίσπευση εξοπλιστικών προγραμμάτων, περίπου 2 δισ. η αύξηση αυτή, τη στήριξε, την ψήφισε και ταυτόχρονα απαίτησε επιτάχυνση των κρίσιμων εξοπλιστικών προγραμμάτων.»

Το κόμμα του Βελόπουλου ήδη από τον Αύγουστο του 2020 είχε πάρει θέσει υπέρ της αγοράς των Rafale, συμφωνώντας για την αγορά τους, μετά την πρόταση που είχε κάνει η Γαλλία στην Κροατία να αγοράσει Rafale, όταν ήθελε να αντικαταστήσει τα 12 MIG-21.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Βελόπουλος απεύθυνε το ερώτημα: «Βρείτε μου σε ποιον άξονα ανήκουμε εμείς;».

Κάνει δήθεν ότι δεν γνωρίζει ότι η χώρα μας δεκαετίες τώρα συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Δεν γνωρίζει για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το γκριζάρισμα περιοχών του Αιγαίου και το χαρακτηρισμό του εναέριου χώρου του σε Νατοϊκό, την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την αποστολή τους έξω από τα σύνορα, καθώς και την παράνομη κατοχή κυπριακού εδάφους από την Τουρκία, με την ανοχή και συναίνεση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Μάλιστα είχε και το θράσος να προτείνει να ταυτιστούμε με την ιμπεριαλιστική δύναμη της Γαλλίας, αποκαλώντας την σύμμαχο χώρα, προτείνοντας: «Είναι ο μοναδικός σωστός δρόμος να κάνουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία, όχι γιατί μας αγάπησε ο Μακρόν, αλλά γιατί τα συμφέροντα της Γαλλίας στην Αφρική συγκρούονται με τα συμφέροντα της Τουρκίας, τα συμφέροντα της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο συγκρούονται με της Τουρκίας. Άρα, εν δυνάμει σύμμαχός μας είναι η Γαλλία και εσείς την κοροϊδέψατε δύο φορές. Τη Γαλλία την κορόιδεψε η Νέα Δημοκρατία δύο φορές».

Επίσης το φασιστικό συνονθύλευμα διάφορων σάιτ, επικροτεί αυτή την αγορά των Rafale, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ, γράφοντας ότι η Ελλάδα αποκτάει προβάδισμα σε σχέση με Τουρκία και αναφέρουν: «Η Ελλάδα κερδίζει πάρα πολλά από αυτή την εξέλιξη. Κερδίζει στον τομέα της ανανεώσεως του αεροπορικού της στόλου με σύγχρονο μαχητικό και όπλα, που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει η Τουρκία, που σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις του στόλου των F-16 … δημιουργεί ένα συμπαγή στόλο περίπου 120 σύγχρονων μαχητικών … βεβαίως υπάρχει ακόμα ανοικτό και το «παράθυρο» της αποκτήσεως και των 18-24 μαχητικών F-35 από τους Αμερικανούς, οπότε τότε θα μπορούμε να μιλάμε με διαφορετικούς όρους».

Οι συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή, αλλά και οι τοποθετήσεις διάφορων φασιστικών ομάδων, καταδεικνύουν ότι όλοι, ο καθένας με το δικό του μείγμα πολιτικής, συγκλίνουν με όλους τους τρόπους να δέχονται τη συμμετοχή της χώρας μας στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, καθώς και την ύπαρξη των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τους κινδύνους που υπάρχουν για το λαό μας, αλλά και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικούς σχεδιασμούς που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην Ολομέλεια της Βουλής
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην Ολομέλεια της Βουλής / Πηγή: Eurokinissi

Για όλους αυτούς τους λόγους η μόνη σωστή θέση είναι του ΚΚΕ που την εξέφρασε στη Βουλή τονίζοντας ότι: «Κατά τη γνώμη μας η συζήτηση δεν είναι «εξοπλισμός ή όχι». Η συζήτηση για εμάς είναι τι είδους εξοπλισμός, με τι προσανατολισμό και για ποιες ανάγκες. Με αυτό το κριτήριο τοποθετούμαστε για τα εξοπλιστικά, και με αυτό το κριτήριο καταψηφίζουμε. Η θέση του ΚΚΕ να καταψηφίσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ είναι θέση ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, της ειρήνης και της ασφάλειάς του, της φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς της περιοχής και του κόσμου.

Καλούμε ιδιαίτερα τους απόστρατους που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ ή ακολουθούν το ΣΥΡΙΖΑ να συστρατευτούν με το ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατόν ένας κόσμος που αισθάνεται αριστερός να ακολουθεί τα κόμματα τα οποία συμπορεύονται με τη Ν.Δ, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ε.Ε, και του ΝΑΤΟ.

Β.Δ

Δείτε ακόμα...