Ρέθυμνο: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Με αφορμή τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην χώρα, με τραγικές συνέπειες, κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση, τον Μανούσο Μανουσογιάννη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Ρεθύμνου και υποψήφιο δήμαρχο Ρεθύμνου με την Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και τον γραμματέα της ΤΕ, Αγγελογιαννάκη Βαγγέλη.

Τα στελέχη του Κόμματος αρχικά ενημερώθηκαν από τον Πύραρχο Πρωτοπαπαδάκη Αντώνιο, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνης και τον Αντιπύραρχο, Χασάπη Θεοδόση, προϊστάμενο πυρασφάλειας. Συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία, όπως την έλλειψη προσωπικού, τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα, το ζήτημα της αναβάθμισης του Κλιμακίου Σπηλίου που είναι απαραίτητη για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής κλπ, όπως και τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με τις διάφορες μορφές απασχόλησης.

Τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους πυροσβέστες της βάρδιας. Αυτό που ανέδειξαν είναι το γεγονός ότι το αστικό κράτος παραμένει επιλεκτικά «ανίκανο» όταν πρόκειται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά πολύ ικανό και ταχύ όταν πρέπει να ικανοποιήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ή τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Την στιγμή που η Ελλάδα καίγεται, η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και βαθύτερα την χώρα και τον λαό, στον πόλεμο στην Ουκρανία, με νέες δεσμεύσεις. Το κόστος θα το πληρώσει για άλλη μία φορά ο λαός.

Επισήμαναν πως βιώνουμε ένα επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη, αφού ό,τι αφορά στην προστασία των λαών είναι σταθερά «μη επιλέξιμο» με βάση την αντιδραστική αντίληψη «κόστους-οφέλους», ενώ πίσω από την επίκληση στα ακραία καιρικά φαινόμενα, την κλιματική αλλαγή και τη λογική της ατομικής ευθύνης που μάλιστα εξαντλείται στις εκκλήσεις «όπου φύγει-φύγει» του 112 κυβέρνηση και ΕΕ επιχειρούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους.

Τόνισαν πως οι πυροσβέστες που αντιμετωπίζουν τα εξοντωτικά ωράρια, την επικίνδυνη παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, και συνολικά ο λαός πρέπει να πεί: «Ως εδώ!», να οργανώσει την πάλη του και να μην παραμείνει θεατής σε ένα έγκλημα που συντελείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, την λαϊκή περιουσία. Να γίνει πράξη το σύνθημα, «Μόνο ο λαός, σώζει τον λαό!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...