Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο «Αστροναύτης 001» ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που κατέκτησε το διάστημα

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που έκανε το ταξίδι αυτό με έναν κινητήρα που αναπτύχθηκε από μια δική του εταιρεία, νικώντας τον διαστημικό του αντίπαλο που αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιήσει την πτήση στις 20 Ιουλίου.
Το εξαθέσιο σκάφος του Μπράνσον, με την ονομασία «Unity», αναχώρησε τοποθετημένο κάτω από τα φτερά του μητρικού σκάφους VMS Eve, βαφτισμένο προς τιμήν της μητέρας του Μπράνσον.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic είχαν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας και θαύμασαν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης. Το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα χθες στο Νέο Μεξικό μετά την πτήση του στο διάστημα. Προσγειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας).

Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, έσπευσε να συγχαρεί τον διαστημικό αντίπαλό του, Ρίτσαρντ Μπράνσον για το ιστορικό του επίτευγμα. Έγραψε στο Twitter ως απάντηση της ιστορικής αποστολής. «Συγχαρητήρια, ωραία πτήση».
Μάλιστα, ο Μασκ έσπευσε να αγοράσει εισιτήριο για να ταξιδέψει με το διαστημικό σκάφος του Σερ Ρίτσαρντ δαπανώντας το ποσό των 10.000 δολαρίων. Όπως αναφέρει το Associated Press, o Βρετανός Μπράνσον, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό νικώντας τον βαθύπλουτο Αμερικανό αντίπαλό του Τζεφ Μπέζος.

Ο 70χρονος Μπράνσον και πέντε συνεργάτες του από την εταιρεία διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic έφτασαν σε ύψος 86 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέο Μέξικο- αρκετά για να βιώσουν τρία έως τέσσερα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας και να παρακολουθήσουν από ψηλά την καμπυλότητα του πλανήτη μας .Η σύντομη πτήση πάνω-κάτω, διήρκεσε μόνο περίπου 15 λεπτά.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιεί στο εγγύς μέλλον 400 πτήσεις το χρόνο από το «Speaceport America». ‘Οπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ήδη έχει γίνει κράτηση 600 εισιτηρίων.
Αυτοί που έχουν προμηθευτεί τα εισιτήρια είναι από 60 διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ κι έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη. Το εισιτήριο κοστίζει από 200.000 έως 250.000 δολάρια.

Πράγματι μια σπουδαία πτήση, μια σπουδαία επιστημονική-τεχνική δυνατότητα που έγινε αποότη συλλογική δουλειά των πολλών εργαζομένων – επιστημόνων, ώστε ο Μπράνσον ως καπιταλιστής να μπορέσει να την ιδιοποιηθεί προς όφελός του, ως μέσο δημιουργίας νέας κερδοφορίας γι΄αυτόν μέσω του διαστημικού τουρισμού.

Και αυτή η εξέλιξη,δείχνει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της εποχής και την καπιταλιστική τους ιδιοποίηση για το κέρδος. Δείχνουν οτι οι λαοί μπορούν και δικαιούνται να απολαμβάνουν τα αγαθά που δημιουργούνται απο την δική τους εργασία.

Πηγή: prothema.gr

Δείτε ακόμα...