Ρόδος: Ομόφωνα ένοχοι για κατασκοπεία κρίθηκαν χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Υποβρύχιο Ματρώζος (S122) στο Καστελόριζο
Φώτο Αρχείου / Υποβρύχιο Ματρώζος (S122) στο Καστελόριζο / Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Ομόφωνα ένοχοι για κατασκοπεία κρίθηκαν χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 53χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου «Σταύρος», που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβρη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον. Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τα αδικήματα της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή τους και γι’ αυτά τα αδικήματα. Επιβλήθηκαν δε ποινή κάθειρξης 5 χρόνων στον 36χρονο και ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στον 53χρονο.

Σχετικές εκθέσεις αναφέρονταν στις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με αυτές, από το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου προκύπτουν κλήσεις προς το κινητό του 36χρονου, ενώ σε τέσσερις από αυτές το στίγμα του κινητού του ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Δείτε ακόμα...