Ρωσία: Ανακοίνωσε άλλη μια επιτυχή εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δοκίμασε με επιτυχία έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Zircon, που είναι ένα νέο είδος όπλου, το οποίο όπως λέει η Μόσχα είναι «αήττητο» και ανησυχεί τη Δύση.

Το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon (Τσιρκόν) ο οποίος εκτοξεύθηκε από την φρεγάτα του στόλου της Βόρειας Θάλασσας «Ναύαρχος της Σοβιετικής Ένωσης Γκαρσκόφ» έπληξε επιτυχώς τον θαλάσσιο στόχο στην Λευκή Θάλασσα.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο ’Αμυνας δείχνει τον υπερηχητικό πύραυλο να πετάει μακριά με μια λάμψη φωτός και να ακολουθείται από ένα ίχνος καπνού στη μέση της νύχτας.

Η πρώτη επίσημη εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου Zircon έγινε τον Οκτώβριο του 2020, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να την χαρακτηρίζει «μεγάλο γεγονός». Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν και άλλες δοκιμές, μεταξύ άλλων από τη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» και από ένα υποβρύχιο.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει, επικαλούμενο δική του πηγή, ότι οι δοκιμές του Zircon θα αρχίσουν τον Νοέμβριο και θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο. Συνολικά προγραμματίζονται πέντε εκτοξεύσεις που θα πλήξουν θαλάσσιους και παραθαλάσσιους στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...