Ρωσία: Ανακοίνωσε κατάλογο «μη φιλικών» χωρών

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε τη Δευτέρα έναν κατάλογο ξένων κρατών και εδαφών «που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, των εταιρειών της και των πολιτών της».

Η λίστα περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένου του Τζέρσεϊ, της Ανγκουίλα, των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, του Γιβραλτάρ), την Ουκρανίας, το Μαυροβούνιο, την Ελβετία, την Αλβανία, την Ανδόρα, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, την Νορβηγία, το Σαν Μαρίνο, την Βόρεια Μακεδονία, καθώς και την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.

Οι χώρες και τα εδάφη που αναφέρονται στον κατάλογο επέβαλαν ή εντάχθηκαν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας σημείωσε ότι σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, Ρώσοι πολίτες και εταιρείες, το ίδιο το κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι του που έχουν συναλλαγματικές υποχρεώσεις προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τους πληρώσουν σε ρούβλια. Η νέα προσωρινή διαδικασία ισχύει για πληρωμές που υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ρούβλια το μήνα (ή παρόμοιο ποσό σε ξένο νόμισμα).

Πηγή: TASS

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...