Ρωσία: Αναμένει από Γαλλία να διευκολύνει την έρευνα για τις δολοφονίες στο Μάλι

Γαλλικά στρατεύματα στο Μάλι της Αφρικής 2020
Φώτο Αρχείου / Γαλλικά στρατεύματα στο Μάλι της Αφρικής 2020

Όπως μεταδίδει από τη Μόσχα το πρακτορείο TASS, η Ρωσία υποστηρίζει την απόφαση του Μάλι να εξετάσει τις συνθήκες γύρω από την πρόσφατη ανακάλυψη ομαδικών τάφων και αναμένει από τη Γαλλία να διευκολύνει την έρευνα για τις δολοφονίες πολιτών του Μάλι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υποστηρίζουμε την απόφαση των αρχών του Μάλι να διερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες αυτού του εγκλήματος. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν δίκαια. Αναμένουμε επίσης ότι το Παρίσι θα διευκολύνει πραγματικά τις προσπάθειες για τη διερεύνηση των εξαφανίσεων και των δολοφονιών πολιτών του Μάλι

Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι «τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τείνουν να μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους. Κάποιοι ενδέχεται να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίες θα στόχευαν τα στρατεύματα του Μάλι, των οποίων τα επιτεύγματα στην εκκαθάριση της χώρας από την τρομοκρατική απειλή ενοχλούν τόσο πολύ το Παρίσι, καθώς η Γαλλία αποδείχθηκε ανίκανη να κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της μακράς παρουσίας στο Μάλι».

Το πρακτορείο Malijet ανέφερε νωρίτερα ότι ένας ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην πρώην στρατιωτική βάση Gossi της Γαλλίας στο Μάλι. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας συνδέουν αναφορές για μη αναγνωρισμένα πτώματα με αγνοούμενους βοσκούς του Μάλι και Γάλλους στρατιώτες που νωρίτερα θεωρούνταν ύποπτοι για την απαγωγή τους. Η τύχη αυτών των ανθρώπων παραμένει άγνωστη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...