Ρωσία: Αντιπαράθεση της μισθοφορικής «Wagner» με τη στρατιωτική ηγεσία

Ρωσική μισθοφορική εταιρεία «Wagner» στην Ουκρανία

Ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας«Wagner» κάλεσε χθες τους Ρώσους να ασκήσουν πιέσεις στον στρατό της χώρας τους ώστε να δώσει πυρομαχικά στους άνδρες του. Μια πρωτοφανής έκκληση, που καταδεικνύει την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ της «Wagner».

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγορεί εδώ και μέρες τη διοίκηση του ρωσικού στρατού ότι δεν δίνει πυρομαχικά στους μισθοφόρους της «Wagner», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ (Αρτιόμοφσκ) στην ανατολική Ουκρανία.

Χθες δημοσίευσε φωτογραφίες με πτώματα δεκάδων μαχητών του οι οποίοι, όπως είπε, σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά. «Υπάρχουν όλμοι, αλλά πρέπει οι πολιτικάντηδες, τα καθάρματα, τα απορρίμματα να βάλουν την υπογραφή τους ώστε να μας παραδοθούν», είπε. Οι δηλώσεις αυτές του Πριγκόζιν αποτελούν νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της «Wagner» και του ρωσικού στρατού, η οποία γίνεται ολοένα και πιο εμφανής τις τελευταίες βδομάδες.

Την Τρίτη ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου,Β. Γκερασίμοφ, για «προδοσία» επειδή στερούν από τη «Wagner» τα πυρομαχικά που ζητά, με αποτέλεσμα αυτή να υφίσταται καθημερινά «εκατοντάδες απώλειες».

Σήμερα πάντως, με ανάρτησή του στο «Telegram», ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να λαμβάνουν επιπλέον προμήθειες πυρομαχικών. «Σήμερα στις 6 π.μ. ανακοινώθηκε ότι άρχισε η μεταφορά πυρομαχικών», αναφέρει ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο «Telegram». «Πιθανότατα τώρα τσουλάει η μπάλα. Μέχρι στιγμής όλα είναι στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα βασικά έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί», προσθέτει.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...