Ρωσία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία του Facebook και του Instagram

meta-facebook

Ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε σήμερα το Facebook και το Instagram στη Ρωσία αφού χαρακτήρισε την εταιρεία «Meta Platforms Inc» ως «εξτρεμιστική οργάνωση», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το TASS, το ρωσικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της «Meta Plaltforms», ιδιοκτήτριας εταιρείας του Facebook, η οποία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να διατυπώσει τη νομική της θέση, ζητώντας από τις δικαστικές αρχές να αναβάλουν την προσφυγή της εισαγγελίας που ζητούσε την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία.

Η δικηγόρος της εταιρείας Βικτόρια Σάγκινα δήλωσε στο δικαστήριο ότι η «Meta» δεν ασκούσε εξτρεμιστικές δραστηριότητες και τάσσεται κατά της ρωσοφοβίας, μετέδωσε το πρακτορείο «Interfax».

Η Ρωσία έχει ήδη απαγορεύσει το Facebook για περιορισμούς που έχει επιβάλει σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Instagram μπλοκαρίστηκε αφού η εταιρεία «Meta» ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα που προτρέπουν σε βία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατευμάτων που έστειλε η Μόσχα στην Ουκρανία στις 24 Φλεβάρη.

Πηγή: TASS

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...