Ρωσία: Απειλεί με αναστολή των δραστηριοτήτων της Meta ως αντίποινα για την αλλαγή κανονισμών

Η Ρωσία θα αναστείλει τη δραστηριότητα της Meta Platforms αν αποδειχθεί αληθής η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες της σε κάποιες χώρες να καλούν σε βία εναντίον των Ρώσων και των Ρώσων στρατιωτών, προειδοποίησε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters χθες Πέμπτη, η Meta Platforms αποφάσισε να επιτρέπει σε χρήστες των ιστότοπων Facebook και Instagram σε αρκετές χώρες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν στη βία εναντίον των Ρώσων, ειδικότερα των Ρώσων στρατιωτικών, αίροντας προσωρινά την απαγόρευση του λόγου μίσους που προβλέπουν οι κανόνες χρήσης τους.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε την πληροφορία του Reuters, είναι απλώς δύσκολο να την πιστέψουμε”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Ελπίζουμε ότι δεν είναι αληθής, διότι, αν είναι, τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν τα πιο αποφασιστικά μέτρα για να ανασταλούν οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας”, πρόσθεσε.

Την αλλαγή του κανονισμού χρήσης των ιστότοπων επιβεβαίωσε στο AFP ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta. “Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουμε επιείκεια σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά παραβιάζουν τους κανονισμούς μας για την υποκίνηση στη βία, όπως (η φράση) ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “συνεχίζουμε να μην εγκρίνουμε τις προτροπές στη βία εναντίον Ρώσων πολιτών”.

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...