Ρωσία: Αποσύρει δυνάμεις από την περιφέρειες του Κιέβου

Ρωσικά στρατεύματα σε προέλαση στην Ουκρανία - Μάρτιος 2022
Φώτο Αρχείου / Ρωσικά στρατεύματα σε προέλαση στην Ουκρανία – Μάρτιος 2022 / Πηγή: TWITTER

Η Ρωσία συνεχίζει να αποσύρει μέρος των δυνάμεών της από την περιοχή του Κιέβου στη βόρεια Ουκρανία και οι δυνάμεις αυτές κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης. Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης του Τσερνίχιβ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται και από τη δική του περιφέρεια, αν και δεν έχουν φύγει όλες.

«Παρατηρούμε την κίνηση κοινών ρωσικών οχηματοπομπών με διαφορετικούς αριθμούς οχημάτων», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου Ολεξάντρ Παβλιούκ. Όπως συμπλήρωσε, οι ρωσικές δυνάμεις έφυγαν από το χωριό Χοστομέλ, αλλά παραμένουν στην κωμόπολη Μπούτσα.

Εξάλλου ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τσερνίχιβ Βιατσεσλάβ Τσαούς δήλωσε σήμερα με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως, παρόλο που ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή, «αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα εξακολουθούν να είναι πιθανά, ουδείς το αποκλείει», ενώ πρόσθεσε πως ουκρανικές δυνάμεις εισέρχονται και καταλαμβάνουν οικισμούς τους οποίους κατείχαν προηγουμένως ρωσικά στρατεύματα.

Ο Τσαούς δήλωσε πως εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να μειώσουν την επιφυλακή τους οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ, καθώς ρωσικά στρατεύματα «βρίσκονται ακόμη στη γη μας».

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει την Τρίτη πως θα περιορίσει την κλίμακα των επιχειρήσεών της στις περιφέρειες του Τσερνίχιβ και του Κιέβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...