Ρωσία: «Ασύνετη» η σχεδιαζόμενη τουρκική επιχείρηση στην Συρία

Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία – Ιούνιος 2022 / Πηγή: TWITTER

«Ασύνετη» χαρακτηρίζει η Ρωσία την σχεδιαζόμενη τουρκική επιχείρηση στην Συρία, με τον Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ειδικό επιτετραμμένο της Μόσχας για τη Συρία, να προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της βίας και αποσταθεροποίηση της κατάστασης.

Ο Αλ. Λαβρέντιεφ είπε επίσης πως η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον ότι η Γενεύη είναι κατάλληλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στον συριακό πόλεμο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος επιτετραμμένος βρίσκεται σήμερα στη Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν για συνομιλίες με απεσταλμένους της Τουρκίας, του Ιράν, της κυβέρνησης της Συρίας και των αντικυβερνητικών ένοπλων ομάδων.

Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Συρία ισχυριζόμενη ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία αθέτησαν τις υποσχέσεις τους να κρατήσουν την κουρδική ένοπλη οργάνωση «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της μετά την προηγούμενη εισβολή του τουρκικού στρατού (το 2019) και επειδή οι επιθέσεις από πλευράς YPG έχουν αυξηθεί.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Δείτε ακόμα...