Ρωσία: Χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο σκότωσε τρεις ανθρώπους

Νόριλσκ Ρωσία

Χιονοστιβάδα χτύπησε ένα χιονοδρομικό κέντρο κοντά στην πόλη της Αρκτικής Νόριλσκ, αργά την Παρασκευή, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, όπως δήλωσε το τοπικό υποκατάστημα του ρωσικού υπουργείου υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τα πτώματα δύο ενηλίκων και ενός μικρού παιδιού βρέθηκαν στο πλαίσιο αποστολής έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή 242 ατόμων και 29 οχημάτων, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση το Σάββατο. Ένα 14χρονο αγόρι νοσηλεύτηκε επίσης με κρυοπαγήματα.

Βιντεοσκοπημένα βίντεο έδειξαν ότι το προσωπικό και οι εθελοντές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πολεμούσαν με ισχυρούς ανέμους και τις συνθήκες κατάψυξης καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας για να ανακαλύψουν κτίρια θαμμένα κάτω από χιόνι και πάγο.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως χιονοθύελλες και ισχυροί άνεμοι, περιπλέκουν το έργο των σωστών, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε δήλωση.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε ότι είχε αποστείλει αξιωματικούς στη σκηνή στο Νόριλσκ, μια απομακρυσμένη πόλη που βρίσκεται 300 χλμ. (190 μίλια) μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.

Ξεκίνησε μια ποινική έρευνα, ανέφερε, για να προσδιορίσει εάν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων είχαν εφαρμόσει επαρκή μέτρα ασφαλείας. Εξακολουθούσε να προσπαθεί να προσδιορίσει ποιος ανήκει στα τέσσερα κτίρια που καταστράφηκαν.

Η χιονοστιβάδα κάλυψε συνολική έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, η διεύθυνση του συγκροτήματος θερέτρου Gora Otdelnaya αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...