Ρωσία: Χωριά στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ της Ρωσίας επλήγησαν από ουκρανικά πυρά

Από τον βομβαρδισμό του χωριού Κλίμοβο (πηγή: Isvestia)

Ουκρανικά πυρά δέχτηκαν σήμερα δύο χωριά στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ της Ρωσίας και ένας συνοριακός σταθμός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ ένα χωριό δέχθηκε ουκρανικά πυρά. «Το χωριό Σπονταριούσινο δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία» δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες και ότι το χωριό και ένας άλλος οικισμός έχουν εκκενωθεί.

Επίσης, ελικόπτερα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, βομβάρδισαν με ρουκέτες σπίτια στο ρωσικό χωριό Κλίμοβο, του Μπριάνσκ με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο σπίτια καταστράφηκαν από τον βομβαρδισμό, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών έγινε και ο συνοριακός σταθμός στο Νόβιγιε Γιουρκοβούσι, στη ρωσική πλευρά, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 30 Ουκρανοί πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Ρωσία. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Λόγω των επιθέσεων, η επαρχία του Μπριάνσκ κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν ενώ από αύριο τα σχολεία της περιοχής θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. Έξι περιοχές της περιοχής Μπριάνσκ συνορεύουν με τις περιοχές Τσερνίγκοφ και Σούμι της Ουκρανίας.

Χθες, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, ο ρωσικός στρατός θα χτυπήσει «κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti, Ren.tv

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...