Ρωσία: Δεν θα υποκύψουμε στην πίεση των ΗΠΑ, ούτε θα κάνουμε παραχωρήσεις

Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα
Φώτο Αρχείου / Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μόσχα

Η Ρωσία δεν θα ενδώσει στις πιέσεις των ΗΠΑ, ούτε θα κάνει καμία παραχώρηση ενόψει των συνομιλιών της Γενεύης που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Sputnik ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ. Ο διπλωμάτης τόνισε πως η Μόσχα είναι «πολύ απογοητευμένη» από τα «σημάδια» που δίνουν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ενόψει της συνάντησης για τις εγγυήσεις ασφαλείας που πρότεινε η Ρωσία τον περασμένο μήνα.

«Εν ολίγοις, αντικατοπτρίζουν την έλλειψη κατανόησης του τι χρειαζόμαστε. Και χρειαζόμαστε νομικές εγγυήσεις, νομικές εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί περαιτέρω», εξήγησε ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να επιμένουν τη Μόσχα να κάνει μονομερείς παραχωρήσεις και είπε ότι «η Ρωσία δεν είναι αισιόδοξη για τις επικείμενες συνομιλίες».

Η μονομερής προσέγγιση που προωθείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για τη συζήτηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας, πρόσθεσε στο τέλος ο Ριάμπκοφ.

Πηγή: sputniknews

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...