Ρωσία: Διαπιστεύτηκε ο πρώτος διπλωμάτης που στάλθηκε από τη νέα αφγανική κυβέρνηση

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ενέκρινε τον πρώτο διπλωμάτη που εστάλη στη Μόσχα από τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο πρώτος Αφγανός διπλωμάτης, που έφτασε στη Μόσχα τον περασμένο μήνα, έχει διαπιστευθεί από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», είπε στην τρίτη υπουργική διάσκεψη των γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν (Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Τατζικιστάν , Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν).

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Καμπούλ καταβάλλει προσπάθειες για την επέκταση των οικονομικών και διπλωματικών δεσμών. «Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ταλιμπάν (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) συναντώνται τακτικά με ξένους εταίρους για διμερείς και πολυμερείς επαφές, όπως έγινε στη Μόσχα, την Τεχεράνη, τη Ντόχα, το Όσλο και την Αττάλεια. Σήμερα, αυτή η λίστα έχει συμπληρωθεί από την πόλη Tunxi» είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα παρατήρησε σταδιακή βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας του Αφγανιστάν με άλλες χώρες της περιοχής, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη χώρα αυτή.

«Φυσικά, αυτές οι επαφές προωθούν τη διεθνή αναγνώριση των νέων αρχών του Αφγανιστάν», είπε ο Λαβρόφ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...