Ρωσία: Διαπραγματεύσεις με την Συρία για περισσότερες εγκαταστάσεις και θαλάσσια πρόσβαση

Σεργκέυ Σόϋκου Υπουργός Άμυνας Ρωσίας
Σεργκέυ Σοϊγκού, Υπουργός Άμυνας Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας να πραγματοποιήσουν συνομιλίες την Παρασκευή με τη Δαμασκό. Σκοπός η Μόσχα να αποκτήσει πρόσθετες εγκαταστάσεις και θαλάσσια πρόσβαση στη Συρία.

Ένα πρωτόκολλο θα μπορούσε να υπογραφεί στη συμφωνία με τη Συρία σχετικά με την ανάπτυξη της αεροπορικής ομάδας της Ρωσίας. Η εν λόγω συμφωνία θα ορίζει τη μεταφορά πρόσθετων εγκαταστάσεων και θαλάσσια πρόσβαση στη δύναμη, σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου που δημοσιεύτηκαν στην δικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών της κυβέρνησης.

Τα υπουργεία έλαβαν εντολή να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με τη συριακή πλευρά και, μετά την επίτευξη συμφωνίας, να υπογράψουν το πρωτόκολλο εξ ονόματος της Ρωσίας, επιτρέποντας μικρές τροποποιήσεις στο σχέδιο με την έγκριση της ρωσικής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Συρίας για περίοδο 49 ετών για την ανάπτυξη της αεροπορικής ομάδας στην αεροπορική βάση Hmeymim στην επαρχία Latakia. Η Ρωσία, στενός σύμμαχος της Συρίας, διαθέτει επίσης ναυτική εγκατάσταση στο Tartus, στη Μεσόγειο.

Πηγή: rt.com

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...