Ρωσία: Δοκίμασε με επιτυχία νέο αντιβαλλιστικό πύραυλο

ιράν εκτόξευση πυραύλων
Φώτο αρχείου

Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία νέο αντιβαλλιστικό πύραυλο όπως έγινε γνωστό σήμερα (26/04). Συγκεκριμένα οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις διεξήγαγαν με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στο χώρο εκπαίδευσης Σάρι-Σαγκάν στο Καζακστάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η δοκιμή επιβεβαίωσε τις παραμέτρους του νέου αντι-βαλλιστικού πυραύλου, που ολοκλήρωσε τον δοκιμαστικό στόχο του με ακρίβεια. Το πυραυλικό αμυντικό σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία με τις αεροδιαστημικές δυνάμεις και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από επιθέσεις από ανάλογα όπλα.

Η τελευταία φορά που το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε αναφέρει τις δοκιμές ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στον χώρο δοκιμών του Σάρι-Σαγκάν, ήταν τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Πάντως, έπειτα από μια από τις δοκιμές, ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, μέλος του δημοσίου συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι η υιοθέτηση ενός νέου αντιπυραυλικού πυραύλου θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του σχετικού αμυντικού συστήματος της Μόσχας και της Κεντρικής Βιομηχανικής Περιοχής.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...