Ρωσία: Δοκιμές του πολικού εξοπλισμού από αλεξιπτωτιστές

Τα πρώτα άλματα στον κόσμο, από υψόμετρο 10.000 μέτρων στην Αρκτική, πραγματοποίησαν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές. Οι αλεξιπτωτιστές φορούσαν ειδικά πολικά ρούχα που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Group 99, μέρος του κατασκευαστή όπλων Kalashnikov στην κρατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Rostec.

Ως μέρος της εκτέλεσης του πρώτου στον κόσμο άλματος μεγάλου υψομέτρου στον κόσμο της Αρκτικής, ειδικές στολές μάχης που αναπτύχθηκαν από την Ομάδα 99 για τις Αρκτικές συνθήκες συμπεριλήφθηκαν στα εργαλεία αλεξιπτωτιστών

Rostec

Η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την άσκηση, θα γενικευτεί για περαιτέρω χρήση από τα ρωσικά στρατεύματα που δραστηριοποιούνται στην Αρκτική.

Ο όμιλος παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα του εξοπλισμού μάχης της Αρκτικής στη διεθνή έκθεση όπλων Army-2018. Η στολή μάχης περιλαμβάνει πάνω από 40 είδη, συμπεριλαμβανομένης ενός ειδικού υπνόσακου για χαμηλές θερμοκρασίες, εμπορευματοκιβωτίων μεταφοράς για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ιατρικών προμηθειών, των συστημάτων επικοινωνιών, των τροφίμων και πολλά άλλα στοιχεία.

Το άλμα αυτό έγινε από υψόμετρο 10.000 μέτρων στην περιοχή του αρχιπελάγους Franz Josef Land στην Αρκτική στις 26 Απριλίου. Χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό σύστημα αλεξίπτωτου επόμενης γενιάς, δοκιμασμένος εξοπλισμός οξυγόνου, συσκευές πλοήγησης, ειδικά εργαλεία και ρούχα. Οι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από στρατιωτικά αεροπλάνα Ilyushin Il-76.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...