Ρωσία: Δύο τραυματίες από καταστροφή ουκρανικού drone στην περιοχή της Μόσχας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν κομμάτια από ουκρανικό drone, που καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, έπεσαν πάνω σε ένα σπίτι στην περιοχή της Μόσχας, όπως ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Σχεδόν 50 αεροπορικές πτήσεις προς και από την πρωτεύουσα επηρεάστηκαν από την αναχαίτιση του ουκρανικού drone στην περιοχή Ρούζσκι, δυτικά της πρωτεύουσας, και την καταστροφή ενός άλλου στην περιοχή Ιστρίνσκι εκεί κοντά.

Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και στα τέσσερα κύρια αεροδρόμια της Μόσχας –Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο, Σερεμέτιεβο και Ζουκόφκσι– περιορίστηκαν επηρεάζοντας 45 επιβατικά και δύο μεταφορικά αεροπλάνα, όπως ανέφερε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατ΄ επανάληψη πως στρατιωτικά drones που πετάνε πάνω από τη Μόσχα –που μαζί με την περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 22 εκατομμύρια– μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας ανέφερε ότι κατέρριψε ένα drone στην περιοχή Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής Καλούγκα, νότια της Μόσχας, είπε πως ένα drone απωθήθηκε επίσης εκεί. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από αυτές τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...